Paylaş |
|
Tweet |
Egzersizi İhmal Etmeyin..
Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme düzeninin içerisine muhakkak bir egzersiz programını dahil edin. Yaşam koşullarınıza uygun, sürekli yapabileceğiniz bir aktivite türünü seçin ve düzenli olarak egzersiz yapın.
İdeal Kilonuzu Koruyun..
Hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmak, her zaman zinde ve enerjik olmak için sağlıklı kilo aralığınızda olmanız oldukça önemlirdir. Bunun için Beden Kitle İndeksi (BKİ), vücut yağ yüzdesi, bel çevresi ve kalça çevresi ölçümlerinizin sağlıklı dilimde olmasına özen gösterin.
Kurubaklagilleri ve Lifli Besinleri Tüketin..
Tüketilen karbonhidrat kaynağının türüne ve miktarına dikkat edin. Saf şeker kaynakları ve rafine unlu besinler yerine tokluk hissini arttıran, kabızlığı engelleyen ve kilo kontrolünü kolaylaştıran kurubaklagilleri (nohut, mercimek, barbunya gibi), lifli tahılları, taze ve kuru meyveleri, sebzeleri tercih edin.
Öğününüz Çeşitli Olsun..
Mümkün olduğu kadar çok çeşitli beslenmeye özen gösterin. Her gün beslenme planınız içerisinde tüm besin gruplarına (süt, et, sebze-meyve, tahıl) yer vermeye çalışın. Bu besinlerin hepsinden bir öğünde tüketemeseniz de gün içerisinde farklı öğünlerde almaya çalışın
Proteninin en önemli gıda olduğunu unutma
Yağ kötüdür diyenlere inanma
Yağların hepsini aynı kefeye koyma
Yüksek oranda karbonhidrat tüketme
Yağ ye hasta olma
İyileşmez denen hastalıkların iyileşeceğine inan
Kolestrolü sev
İnsülini zıplatacak gıdalardan uzak dur
İnsülin derecesini önemse
Büyüme hormonunun dostu olan gıdalarla sen de dost ol
Bebeğini bebe bisküvisi ile besleme
Çocuklara şeker ve şekerli ürün yedirme
Tatlıya elvada de
Diyabetliysen bu önerilere kulak ver