60 saniye taşikardi nasıl geçer?

60 saniye taşikardi nasıl geçer
Paylaş
 

60 saniye taşikardi nasıl geçer?

60 saniye taşikardi nasıl geçer? Kalbinizin genelde olduğundan daha hızlı attığı hissine kapıldığınız oluyor mu? Eğer bu soruya cevap evet ise tıbbi olarak taşikardi olarak bilinen sağlık sorununa sahipsiniz demektir. Aniden başlayan kalbin küt küt diye hızlı atması, kalbin yerinden çıkacak gibi hissetme, kalbin pırpır kuş gibi çırpınması gibi şikâyetler ile doktora geldiğiniz taşikardi rahatsızlığı için size 60 saniyeden kısa sürede taşikardi tedavisini nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Unutmayın, vücudun sıcaklığı aniden düştüğünde, kalp daha yavaş atmaya başlar ve sinir sistemi vücudunuzu bu yeni duruma göre ayarlamaya başlar. Yüzümüz ise soğuğa karşı ilk tepki veren bölgemizdir. Çünkü sinir sistemimiz bu bölgede oldukça hassastır. Bu prensipten yola çıkarak biz de doğal yolla taşikardi tedavisini gerçekleştireceğiz.

TAŞİKARDİYE NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Taşikardi oluşması ille de kalp hastalığı olduğu anlamına gelmez. Taşikardi bazen ve bazı insanlarda yaşam ve beslenme tarzı, kişinin fiziksel aktivitesi, kişinin stresli veya sakin yapısı gibi faktörlere bağlı da gelişebilir.

Taşikardiye neden olan kişisel faktörler:

Koşmak, hızlı hareket ederek çalışmak, Sportif diğer aktiviteler, Sindirilmesi zor olan yemekler yemek, Heyecanlanmak, Sigara, alkol, kahve, çay ve kola gibi sinirleri uyaran (kafeinli) içecekleri gereğinden fazla tüketmek, Alınan bazı ilaçlar (genellikle antikolinerjik ilaçlar) , Kadınların adet dönemindeki dengesizlikler, Aşırı stres, Aşırı yorgunluk, Aşırı uykusuzluk gibi bazı yaşam ve beslenme tarzına bağlı faktörler taşikardiye (kalp atım hızında artamaya) sebep olabilir.

Taşikardiye neden olan hastalıklar ve durumlar:

Daha önce geçirilmiş kalp krizi, İskemik kalp hastalığı, Mitral kapak prolapsusu, Hipertrofik kardiyomiyopati, Miyokardit, Koroner arter hastalığı, Sinüs nodu anormallikleri, Ateroskleroz, Hipertansiyon, Romatizmal kalp hastalığı, Öksürüğe neden olan bazı durumlar ya da hastalıklar, Soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyonları, Ateşli hastalıklar, Yoğun ağrı veren durumlar, Kansızlık, Anksiyete (kaygı, korku, panik gibi durumlar), Hipertiroidi (tiroid bezinin aşırı çalışması), Trotoksikoz…

TAŞİKARDİ BELİRTİLERİ

Doğrudan kalple alakalı taşikardi şikayetleri ara sıra gelen nöbetler şeklinde belirtilere neden olabilir. Bazen kısa süre bir kaç saniye sürebileceği gibi, saatlerce de sürebilir. Taşikardinin belirtileri hastaya ve hastalığın sebebine göre değişiklik gösterir.

Baş dönmesi, Çarpıntı, Nefes alamama, Göğüs ağrısı, Kalpte ve göğüste sıkışma hissi, Halsizlik, Sersemlik, Bulantı, Bayılma atakları, Nadiren bayılma hissi, Kalp atım hızı dakikada 170’in üzerinde olanlarda baş dönmesi ve bayılma daha sık, Nadir olarak bilinç kaybı gibi belirtiler olabilir.

60 saniye taşikardi nasıl geçer?

60 saniye taşikardi tedavisi için birinci yöntem: Büyük bir leğene buzlu soğuk suyu doldurun. Nefesinizi tutun ve soğuk suya yüzünüzü sokun. Kademeli olarak yüzünüzü soğuk suya indirin ve nefesinizi tutun. Bu işlemi 60 saniye devam ettirin.

60 saniye taşikardi tedavisi için birinci yöntem

60 saniye taşikardi tedavisi için birinci yöntem

60 saniye taşikardi tedavisi için ikinci yöntem: Leğen ile buzlu su yöntemini uygulayamayacak bir yerde iseniz eğer ve taşikardiniz başladı ise hemen derin bir nefes alın, ağzınızı ve burnunuzu eliniz ile kapatın. Tutabildiğiniz kadar 20-30 saniye veya 50 saniye kadar nefesinizi tutun. Daha sonra yavaş yavaş nefesinizi ağızdan dışarı verin.

60 saniye taşikardi tedavisi için ikinci yöntem

60 saniye taşikardi tedavisi için ikinci yöntem

Vücudunuz Kalp Krizi Gerçekleşmeden 1 Ay Önce Sizi Uyarıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar