Kışın hasta olmamak için ne yapmalıyız

Paylaş
 

Kışın hasta olmamak için ne yapmalıyız , grip olmamak ve de bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ne yapmalıyız.

12243134_946236822110380_7868456563039602380_n

1. Kelle paça çorbası tereyağlı olarak yenecek. Sadece vücut dirençlerimiz değil, vücut enerjilerimiz de artar böylece.

2. Vücudumuzda yeterli düzeyde D vitamini olacak. 100 ng/ml üzeri, herkes için aynıdır.

3. Meyve suları früktoz doludur, früktoz C vitamini emilimini önler. Hiçbir şekilde şeker ve tatlı yenilmeyecek.

4. Her türlü paketlenmiş yiyeceklerden uzak durulacak.

5. Tahılları unları mutfağımıza sokmayacağız. Tahıllarda bulunan gliadin proteinlerin bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemimizi çökerttiği ve sık hastalanmamıza neden olduğu gösterilmiştir.

6. Vücut direnci için dinlenme uyuma çok önemli. Günlük uyku kişiye göre değişir belirli bir saat dilimi yoktur.

7. Sağlıklı hayvan kaynaklı köy tereyağı, köy yumurtası ve ayrıca sızma zeytinyağı olmazsa olmaz! Omega-3 de vücut direncini artırır.

GÜN IŞIĞI HORMONU “D vitamini”, Benim 10 000 hastamdan 9 999 unda D vitamini eksik. Eksikliğine göre takviye alınacak.

Doktorlarıyla tahlil yaptırıp D vitamini eksik olanlar, takviye alacak. Ben iğne veriyorum, iğne olarak alınabilir.

Bilhassa kilolularda D vitamini eksik. Önemsenmeyen gizli bir engeldir. D vitamininiz düşükse kilo veremezsiniz.

D vitamini kan düzeyi 100 ng/ml üzeri olmalıdır. Herkes için aynıdır.

D Vitamini Eksikliğine Bağlı Görülme Riski Artan Hastalıklar

D vitaminin yukarıdaki erken dönem belirtilerine ek olarak uzun dönemli D vitamini eksikliğinde bazı hastalıkların görülme riski artmaktadır.

Kalp Hastalıkları: D vitamini kan basıncının (tansiyonun) düzenlenmesi, damar tıkanıklığına bağlı (aterosklerotik) kalp hastalıklarının önlenmesi, kalp krizi ve felç riskini düşürmek için son derece önemli bir vitamindir.D vitamini ve kalp hastalıklarının görülme oranı üzerine yapılan araştırmalar, D vitamini eksikliği olan kişilerde çeşitli kalp hastalıklarının görülme oranının %50’ye kadar artabildiğini ortaya koyuyor.

Bağışıklık Sistemi Hastalıkları: D vitamini güçlü bir bağışıklık sistemi için de gerekli. Eksikliğinde, merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık olan MS (multipl skleroz) ve diğer bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıkların görülme riski artıyor.

Bunama: 65 yaş ve üzeri 1600 kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre D vitamini seviyesi düşük olan kişilerin diğerlerine oranla %53 daha fazla bilişsel problem yaşadığı tespit edilmiş. Bu bilişsel problemler arasında düşünme ve problem çözme yeteneğinin zayıflaması, davranış bozuklukları, hafızanın zayıflaması, Alzheimer hastalığı ve bunama yer alıyor.

Kanser: Yetişkin erkeklerde en çok görülen kanser türlerinden biri olan prostat kanseri D vitamini eksikliği yaşayan kişiler arasında daha yaygın.

Aynı durum meme kanseri için de geçerli. Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre D vitamini meme kanseri riskini önemli oranda azaltıyor. Tersi durumda, yani D vitamini eksikliğinde ise meme kanseri riski artıyor.

Şizofreni ve Depresyon: D vitamini eksiklği yaşanlarda şizofreni hastalığı görülme oranı 2 kat daha fazla. Beyin kimyasının dengesi için önemli bir vitamin olan D vitamini eksikliği aynı zamanda depresyona da yol açabiliyor.

D Vitamini Eksikliğinde Görülme Riski Artan Diğer Hastalıklar: Parkinson hastalığı, kronik ağrılar, obezite, hipertansiyon, diyabet, osteoartrit, gut, kısırlık, fibromiyalji, diş eti hastalıkları, sedef hastalığı.

Anahtar kelimeler: Kışın hasta olmamak için ne yapmalıyız, grip, d vitamini eksikliği belirtileri, d vitamini eksikliğinde artan hastalıklar, vitamin takviyesi, d vitamini nelerde bulunur

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar