Ağızdaki yaralar nasıl geçer

Paylaş
 

AFT NE KADAR SÜREDE GEÇER?

Ağız içerisinde yada kenarında çıkan aft yaralarının tedavisi, aft nasıl geçer ve aft tedavi teknikleri nelerdir uzman yazarlarımızın açıklamaları Bilgi Doktoru sitemizde okurlarıyla buluştu.

Normal zamanda 1 hafta içerisinde kendi kendine geçen bir problem olan Aft, bazen çok uzun sürebiliyor ve bu hallerde aft yarasının tedavisi ile problemin üstesinden gelmek gerekebiliyor.

Aft yarasının kısa sürede iyileşmesi ve problem olmaktan çıkması için kortizonlu antibiyotik ilaçlar kullanımı gerekebilir.

AFT NASIL TEDAVİ EDİLİR

Aft tedavisi teknikleri içinde antibiyotik kortizonlu ilaçların yanı sıra antiseptik, anestezik içerikli ağız gargaraları ile spreyleri de kullanılması tavsiye edilen tedavi yöntemleri arasında bulunuyor.

İki hafta süresince iyileşmeyen aftların tedavisinde kesinlikle uzman bir doktoru başvurulması gerekir. Eğer iyileşmeyen aftınızın yanı sıra 1 ay içerisinde 4 kere yenileyen aftlar bulunuyorsa yada düzenli olarak aft problemi yaşıyorsanız kanser ihtimalini göz önünde bulundurmalı, bir doktordan yardım almanız gerekiyor.

SÜREKLİ AFT YARASI ÇIKIYOR

Yenileyen aft tedavisi için ilk başta problemin sebebi araştırılır ve sebepler meydana çıkarılabilirse makul tedavilere başlanacaktır. Temelde yatan tetikleyici etken öğrenildiği vakit aftın tedavisi daha basit olmaktadır.

Vitamin eksikliklerinden kaynaklı da oluşabilen aftların tedavisinde vitamin desteği için her ay vitamin iğneleri makul görülmektedir.

Ağızdaki Yaralar Nasıl Geçer, aft nedir, ağzımda yara çıktı, ağzımda beyaz yara çıktı, ağzımdaki beyaz leke nasıl geçer, ağzımdaki beyaz lekeler, dilimdeki beyaz lekeler nedir, aft nasıl geçer, aft kaç günde geçer

Ağrıyı azaltmak ve iyileşme periyodunu kısaltmak için:  

  • Sıcak, asidik ve tahriş edici gıdalardan kaçınılmalır.
  • “2% hydrogen peroxide” solusyonuna batırılan pamuk yada gazlı bez ile aft bölgesi temizlenebilir.
  • Su ile karbonat karışımından hazırlanan ince yapılı bir krem aft üzerine sürülebilir.
  • Yarım bardak suya yarım kaşık tuz ilavesi ile elde edilen solusyonla günde üç kez gargara yapılabilir,
  • Yemeklerden önce aft bölgesine “xylocaine” solusyonu ya da ağız için hazırlanmış anestezik kremler uygulanabilir.
  • Aft üzerine uygulanacak “orabase”, “Gly-oxide”, “Cankaid”,”Ambesol” gibi ağız içi kremler uygulanabilir.
  • “sucralfate” tableti ılık suda eritip gargara yapılabilir.
  • Özellikle aftı başlangıç aşamasında “tetrasiklin” tableti suda eriterek elde edilen solusyon ile gargara yapmak aftın fazla büyümesini engeller ve ağrıyı azaltır.
  • Gene aftın başlangıç safhasında bölgeye bir topikal steroid “%0.1 lik triamcinalone” uygulanması ya da steroidli bir gargara “betamethasone syrup” ile gargara yapmak aftın fazla büyümesini engeller ve ağrıyı azaltır.
  • “Chlorhexadine” gargaralar iyileşme periyodunu kısaltır.
  • “Tetrasiklin” şurup la hazırlanan 12,500 unite “nystatin”, 1.25 mg “diphenhydramine”, ve 0.25 mg/m “hydrocortisone” karışımı ‘shotgun’ solusyonu olarak kullanılabilir.

AĞIZDA AFT SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN

İbrahim saraçoğlu’ndan kür videosu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar