Çocuğunuzun gözü ne renk olacak

Paylaş
 
Herkes çocuğunun nasıl görüneceğini merak eder. Göz rengi ne olacak? Sana benzerse şöyle, bana benzerse böyle… Sorular sürekli kafaları kurcalar. Ancak biyoloji ve genetik uzmanlarına göre Çocuğunuzun gözü ne renk olacak tahmin etmek güç değil.

Biyoloji ve genetik bilgisi size pek çok konuda fikir verebilir, bunlardan biri de çocuğunuzun göz renginin ne olacağı. Basit olarak gelecek nesiller, geçmiştekilere benzeyerek dünyaya geliyor. Bu elbette Cüneyt Arkın filmlerindeki gibi çocuğun büyüyünce babasının aynısı olması şeklinde olmuyor. Peki nasıl oluyor?

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak

Knowgenetics sitesinde yayınlanan pek çok makale, genetik mirasların gelecek kuşaklara nasıl aktarıldığı gönündeki gizemleri aydınlatma yönünde önemli bilgiler ortaya çıkartıyor. Arizona Eyalet Üniversitesi’nde, genetik mirasların lise seviyesindeki matematik bilgilerinin üstüne biraz birikim ekleyerek, ebeveynlerin sahip olacakları çocukların dış görünümü konusunda ihtimaller üretiliyor. Bu ihtimaller şöyle;

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak

Şimdi bu ihtimaller görüleceği üzere iki kişinin genetiğiyle ortaya çıkabilecek sonuçları ortaya koyuyor. Ancak Dna Frieger sitesi, ele aldığı kaynaklarda bu ihtimalin ancak toplamda 6 kişiden gelecek bilgilerle tahmin edilecebileceği yönünde görüş bildiriyor. Göz rengi için iki dede ve iki ninenin de göz renkleri önem taşıyor. Bu da 6 kişiden gelecek renk ağırlığı ne yöndeyse o yönde tahmin sonuçları ortaya çıkartıyor. Sizler için bazı kombinasyonları denedik. Elde ettiğimiz bazı ilginç sonuçlar şu şekilde oldu;

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak 1

 

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak (1)Çocuğunuzun gözü ne renk olacak (1)

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak (2)

Çocuğunuzun gözü ne renk olacak

Denemelerimizde en şaşırtıcı sonucu yeşil gözlü bir çiftin mavi gözlü bir erkek evladının, yeşil ve kahverengi gözlü bir çiftin kahverengi kadın evladı ile eşleşmesi durumunda çöcuğunun göz renginin ne olacağını sistemin hesaplayamaması oldu. GHC adı verilen bu sistem zaten kesin bir sonuç vermiyor ancak, elde ettikleri veriler daha önce gözlemlenmiş örneklerden modellenerek sisteme aktarılmış. Sanırız denemeye çalıştığımız kombinasyonun henüz bir örneği görülmemiş. Böyle bir örnek model tanıyorsanız yorumlarınızla yazıya katkı verebilirsiniz…

(kaynak:tık)

 

 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar