Ağız kokusuyla mücadele eden 9 doğal karışım

Paylaş
 

Ağız kokusuyla mücadele eden 9 doğal karışım ile en hızlı şekilde ağız kokusunu önleyebilirsiniz. Sosyal hayatınızda ve ilişkilerinizde kabus haline gelen ağız kokusunu çok rahat ve doğal yollarla yok edebilirsiniz. İşte size Ağız kokusuyla mücadele eden 9 doğal karışım…

ağız-kokusu

Ağız kokusuyla mücadele eden 9 doğal karışım

Sebepsiz yere ağzı kokanlara antiseptik diş macunları ve gargara öneren uzmanlar, bazı bitkilerin olumlu etkilerini de gözardı etmemek gerektiğini belirtiyor. Bazı uzmanlar bu tarz doğal karışımların daha etkili ve kesin çözüm olduğunu vurguluyor. Ama her ne olursa olsun en az 6 ay arayla diş hekiminize ağız bakımınızı yaptırmayı unutmayın. Diş sağlığı çok önemlidir. Çünkü bütün besinler ağızdan yani dişlerden geçer. Diş sağlığına dikkat edin..

İşte Ağız kokusuyla mücadele eden 9 doğal karışım

Pelin otu:

Bir fincan kaynar suya yarım çay kaşığı pelin otu atılıp soğuduktan sonra süzülerek sabahları gargara yapılır ve tükürülür. Karahindiba: Havanda dövülerek toz haline getirilen bir avuç karahindiba kökü, bir litre suyun içine katılıp kaynatılır. Ardından süzülüp gün içinde aralıklarla toplam 3 çay fincanını geçmeyecek şekilde içilir.

Mayasıl otu:

Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç mayasıl otu katılıp kaynatılmasının ardından gerektiğinde gargara yapılarak kullanılır.

Turp:

Bir litre suyun içine birer yemek kaşığı rendelenmiş turp, turunç kabuğu ve bir avuç sümbül katılıp kaynatılır. Süzülerek gargara yapılır.

Enginar:

Bir litre suya kıyılmış bir avuç enginar katılıp kaynatılır. Süzülüp gargara yapılır.

Sinir otu:

Bir litre suyun içine inçe kıyılmış birer yemek kaşığı sinir otu yaprağı, meyan kökü ve kazayağı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak toplam 3 çay fincanı kadar içilir.

Badem-bal:

Havanda dövülen badem, bal ile birlikte karıştırılıp aç karnına bir tatlı kaşığı yenir.

Kereviz:

Bir litre suya kereviz yaprağı katılıp kaynatılır. Bir süre dinlendirildikten sonra süzülüp gün içinde gargara yapılarak kullanılır.

Tarhana:
Bir tatlı kaşığı tarhana ağız içinde uzunca bir süre dolaştırılarak yutulur. Ardından ılık su ile gargara yapılır. Böylece ağız kokusu yok olur.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar