Paylaş |
|
Tweet |
Yeşil muzun kabuğundaki mucize gerçekten de çok şaşırtıcı. Beslenme ve diyet uzmanı Ender Saraç katıldığı bir programda Yeşil muzun kabuğundaki mucize hakkında inanılmaz şeyler söyledi.
Atv Ana Haber’de yapılan habere göre muzun kabuğunda B6, B 12, C vitamini, Potasyum ve Magnezyum var.
İnsanı mutlu etmeye, zayıflamaya ve tok tutmaya yarıyor. Kabızlık için kullanılabilir.
Tek başına zayıflatıcı değil fakat posalı ve yüksek lifli olduğu için bağırsak çalıştırıyor ayrıca su tutmaya yarıyor.
Peki her muzun kabuğu yenir mi ?
Tabiki hayır.İnce kabuklu ve yerli muzlar tercih edilmeli, yeşil küçük ve ince kabuklu muzların kabukları yenilebilir.
Nasıl tüketilmeli?
Haşlanıp yeniliyor yada tatlısını yaparak tüketebilirsiniz.
İşte Yeşil muzun kabuğundaki mucize haberinin videosu
Muzun Faydaları nelerdir?
Kalp ve Damar Sağlığı: 1 muz yaklaşık 540 mg potasyum içerir ve potasyum kalp ve damar sağlığını korumak, tansiyonu kontrol altında tutmak için kilit minerallerden biridir. Muz gibi potasyum bakımından zengin gıdaların tansiyon üzerine olumlu etkileri çeşitli bilimsel araştırmalarla doğrulanmıştır. Örneğin ABD’de 40 bin erkek üzerinde yapılan bir araştırmada yüksek oranda lif içeren ve potasyum bakımından zengin bir beslenme programını takip edenlerin kalp krizi ve felç geçirme risklerinin önemli oranda azaldığı tespit edilmiş.
Sonuçları “Archives of Internal Medicine”de yayınlanan bir diğer çalışmada ise muz ve benzeri yüksek lifli gıdaların düzenli olarak tüketilmesi (günde en az 21 gr besin lifi) kalp hastalığına yakalanma riskini %12, damar tıkanıklığına yakalanma riskini %11 oranında düşürüyor. 10 bin yetişkinin 19 yıl boyunca takip edilmesi ile elde edilen bu sonuçlar besin lifinin hayatı tehtid eden hastalıklar üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu görmek adına oldukça önemli.
Mide Ülseri: Muz, aşırı mide asidi üretimini dengeleyerek mide ülseri oluşumunu önler ve mevcut ülserin tahriş olmasını engel olur. Muzun mide ülserinden korunmak için 2 farklı etkisi vardır. Birincisi mide zarında kullanılan hücrelerin üretilmesini destekleyerek zar üzerinde bulunan mukus tabakasını kalınlaştırır ve mide asidine karşı daha güçlü bir koruma sağlar, ikincisi ise mide ülserine neden olan bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur.
Sindirim: İshal nedeniyle yaşanan su kaybı vücutta öenmli görevi bulunan elektrolitlerin azalmasına yol açar. Bu elektrolitler bakımından zengin olan muz ishalin neden olduğu halsizliğe karşı kullanılabilir. Muz bu özelliği ile efor gerektiren ve aşırı terlemeye neden olan egzersizler sırasında ve sonrasında yenebilecek en ideal meyveler arasında yer almaktadır.
Göz Sağlığı: Sadece muz değil, göz sağlığının korunması için önemli vitaminler olan A, C ve E vitaminlerini içeren sebze ve meyvelerin tüketilmesi göz hastalıklarından korunmaya ve gözlerin bozulmasını önlemeye yardımcı oluyor. Bu konuda 100 bin erkek ve kadının katılımıyla yapılan bir çalışmada antioksidan özelliği bulunan sebze ve meyvelerin az tüketilmesinin ilerleyen yaşlarda gözlerin bozulma riskini önemli oranda arttırdığı belirlenmiş.
Kemik Sağlığı: Sindirim sırasında bağırsaklarda üretilen probiyotik (faydalı) bakteriler, vücudun tüketilen gıdalarda bulunan mineral ve vitaminleri emme yeteneğini arttırır. Sindirime yardımcı baktelerin sayısını arttıran muz bu sayede sindirim sırasında besinlerde bulunan kalsiyumdan daha fazla yararlanmamıza ve dolayısıyla kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca artan bakteri sayısı nedeniyle daha kısa süren sindirim işlemi bağırsak kanserine yakalanma riskini düşürmektedir.
Anahtar kelimeler: Yeşil muzun kabuğundaki mucize, muzun faydaları, muz kabuğu yenir mi, muz kabuğu zayıflatıyor, zayıflatan muz diyeti, muzun içindeki vitaminler, muzun vücuda faydaları
(www.kadinkahvesi.com)