Telefonu hangi kulakta kullanmalıyız

Paylaş
 

Telefonu hangi kulakta kullanmalıyız ve cep telefonunun zararları nelerdir? Telefon beyne zarar verir mi?

Dünya Sağlık Örgütü cep telefonlarını “Kanser Riski Oluşturan Ürün” ler listesine ekledi. Cep telefonu kanser yapar mı? Uzun süreli kulaklık olmadan cep telefonuyla konuşmak, beyinde tümör riskini artırıyor. Günde yarım saatten fazla konuşulmaması tavsiye ediliyor.

Cep telefonlarından yayılan radyasyon başta beynimiz olmak üzere kulak, göz, gögüs, kalp, cinsel organlar, hücrelerimiz, termoregulatör sistemimiz, psikomotor sistemimiz üzerinde büyük tahribatlar yapmakta…

cep-telefonlari-kanser

Çocuklar telefondan kat kat daha çok etkilenir

“Çocukların daha çok etkilenmesinin diğer bir nedeni, kafataslarının yetişkinlere nazaran çok daha ince olması. Bu nedenle radyasyon, beyinlerine daha kolay yayılabiliyor. Radyasyonun yoğun etkisinin en çarpıcı nedeni ise cep telefonu radyasyonu ile çocuk vücudunun, ‘rezonans’ adı verilen bir etkileşime girmesi. Rezonans olayı, çocukların ortalama boyu ile cep telefonu radyasyonunun dalga boyu arasındaki uyumdan kaynaklanır.
Çocukların vücudu cep telefonu radyasyonunu, aynen bir antenin televizyon yayınlarını alması gibi üzerinde toplar. Bu da çocukların yetişkinlere nazaran kat kat daha fazla radyasyona maruz kalması demek.Batı’nın teknolojinin zararlarına karşı tedbir aldığını, ancak Türkiye’de böyle bir mantık hala kullanılmadığını  vurguladı.

images

Bu görselde soldaki ilk görsel 5 yasındaki birinin telefonda konuşması sırasında beyninin ne kadarının radyasyondan etkilendiğini gösteriyor. Nedereyse beyninin tamamı. Ortadaki görselde 10 yaşındaki bir çocugun etkilendiği alan yarı yarıya düşmüş. En sağda ise yetişkin bir bireyin telefondan aldığı zararlı ışınlar gösterilmiş.

İŞTE CEP TELEFONU KULLANMA REHBERİ

  • Görüşme sırasında radyasyon miktarını yüzde 90 azalttığı için mutlaka kablolu kulaklık kullanılmalı. Bluetooth değil özellikle kablolu olmalı.
  • Hem arama yaparken hem de cevap verirken karşı tarafla iletişimin açılmasını bekleyip konuşma açılmadan cep telefonunu kulağımıza götürmememiz gerekir. Telefonun çalma anı en fazla radyasyon yaydığı andır. Çünkü o anda telefon baz istasyonuna bağlanmak için aşırı bir güç kullanmaktadır.
  • Günde en fazla 30 dakika cep telefonu ile konuşmak gerekiyor. Günde 30 dakikadan fazla konuşmak beyin tümörü gelişimini yüzde 50’den fazla artırıyor. İşi gereği her gün 3-4 saat konuşanlar oluyor. Bu kişilerde beyin tümörü ihtimali, diğer kişilere göre yüzde 50 daha fazla.

Telefonu hangi kulakta kullanmalıyız

Bilim adamlarının yaptıkları araştırmaya göre cep telefonunun yaydığı radyasyon beynin sağ tarafındaki damarları ve beyindeki bölgeleri etkileyip, telefonun sol tarafta kullanıma göre daha fazla zarara yol açıyor. Uzmanların tavsiyesi sol kulak kullanılmalı.
Cep telefonu kullanırken sol kulağınızı kullanın, çünkü sağ kulak direkt beyni etkiliyor.

Untitled-1

Cep telefonu beyin tümörü yapar mı?

 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar