Paylaş |
|
Tweet |
Magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir : Bu 6 belirtiden birisi varsa hemen test yaptırın. Çünkü vücudunuzdaki magnezyum seviyesi normalden az olabilir. Çoğu insanda olan bu eksiklik önemsenmiyor ve insanlar kendisinin magnezyum seviyesinin normalden az olduğunun farkında bile değil.
Magnezyum seviyesini ölçmek için kan testi yaptırmak gerekir. Kan testi yaptırmadan önce vücudunuzda bu 6 belirti varsa doktorunuza magnezyum miktarına baktırmak istiyorum diye belirtmenizde fayda var.
İşte magnezyum eksikliğinde oluşan semptomlar:
Magnezyum eksikliğinde ne olur ?
Anksiyete/ Stres : Yapılan araştırmalar okul hayatlarında öğrencilerin ve iş hayatlarında yetişkinlerin stresli ve gergin olmalarında magnezyum eksikliği büyük bir etken. Strese bağlı sık idrara çıkma ve idrarla dışarı atılan magnezyum ile daha fazla magnezyum eksikliği şeklinde kısır bir döngü oluşmaktadır.
Kalp Ritm Bozukluğu : Magnezyum eksikliği iştahsızlık, kalp çarpıntıları-kalp ritim bozukluğu, konsantrasyon eksikliği, mide bağırsak krampları, adet öncesi gerilimi gibi sorunlara yol açar.
Sporcular, şeker hastaları, stresli durumlar, sigara içenler, alkol kullananlar, hamile ve emziren bayanların magnezyuma ihtiyaçları daha da artar.
Kas kasılmasını ve karbonhidratların enerjiye dönüşümünü kontrol ettiği için bu mineral sporcular için de özel bir önem taşır. Magnezyum eksikliğinde egzersiz sonucu çabuk yorulma, ağır kas krampları ve spazmları görülebilir. Bazı araştırmalar fazla oranda magnezyum kaybının ve magnezyum eksikliğinin ani sporcu ölümleriyle bağlantılı olabileceğini düşündürtmektedir.
Günlük Magnezyum İhtiyacı Ne Kadar?
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Alman Beslenme Birliği’ne (DGE) göre günlük magnezyum gereksinimi 300 mg’dır.