Paylaş |
|
Tweet |
Kekik ile vertigo tedavisi: Baş dönmesi olarak adlandırılan vertigo hastalığının en sık nedeni iç kulaktaki mekanik sorundur. En doğal ve etkili tedavisi ise kekik ve portakal tohumu ile yapılandır. İç kulakta dengemizi sağlayan sıvı içinde kristaller bulunur ve bu kristaller vücut pozisyonumuza göre şekil alarak dengemizi sağlar.
Vertigo hatalığı nedeni ile denge sorunu, baş dönmesi sorunları gündelik yaşamımızı olumsuz etkiler ve size vereceğimiz doğal tarif ile bu hastalığın tedavisi mümkün.
Kekik hakkında kısa bilgi: Kekik ilaç sektörü tarafından romatoid artrit, fibromiyalji ve multipl skleroz gibi patolojileri baskıladığı ve tedavi ettiği için oldukça sık kullanılmaktadır. Kan basıncını düzenlemede, potasyum, demir ve kalsiyum gibi mineraller eksikliklerini gidermede oldukça etkili olduğu kadar kan hücrelerinin yeniden oluşmasında, doğal vertigo tedavisinde de çok etkili sonuç verir.
Tarifi birkaç gün kullanmak bile vertigo tedavisinde çok etkili sonuçlar doğuracaktır.
Malzemeler: 5 dal kurutulmuş kekik , yarım su bardağı kadar portakal tohumu ve 1 su bardağı kadar suya ihtiyacımız var.
Hazırlanışı: Kekik ve suyu karıştırıp çayını yapın. Bardağa sıcak olarak doldurun ve süzgeç ile portakal tohumlarını içine bırakın demlenmesini bekleyin. Sabahları uyanınca ve akşam yatarken bir bardak için hafta içi her gün bu tedaviyi uygulayın ve 1 haftada şikayetleriniz yarı yarıya azalacaktır.
Vertigo hastalığından pek çok kişi şikayetçi ve siz bu haberimizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla insana faydalı olabilirsiniz.
Bu haber www.bayanlarbilir.com sitesine özel olarak hazırlanmıştır. Aktif link verilmeden kullanılamaz.
Vertigo hangi yaş aralığında sık görülen bir hastalıktır?
Bir kez daha belirtelim vertigo bir hastalık adı değil, değişik hastalıklarda gördüğümüz denge bozukluğu ile kendini gösteren bir belirtidir. Her yaş grubunda görülebilir. Vertigonun en sık görüldüğü hastalıklardan biri olan olan Meniere Hastalığı kadınlarda erkeklere oranla daha sık görüldüğü için vertigo da kadınlarda daha sık görülmektedir. 20 ile 60 yaş arasında herhangi bir dönemde ortaya çıkabilir.