Hapşırırken nelere dikkat etmeliyiz

Paylaş
 

Hapşırırken nelere dikkat etmeliyiz? Hapşırırken yapmamız gereken hareket nedir? Hapşırmaya sıradan bir olay gibi bakmak yanlıştır. Hapşırırken vücuttaki şiddetli basınç felç kalmanıza bile neden olabilir. İşte Hapşırma esnasında yapmanız gerekenler.

Hapşırırken nelere dikkat etmeliyiz?
Bel ve boyun ağrısı şikayetleri giderek yaygınlaşırken, gün içerisinde farkına bile varmadan yapılan birçok yanlış hareket bu ağrıları tetikleyerek bel ve boyun fıtıklarının oluşumuna zemin hazırlıyor.

Bunların yanında hareketsizlik, obezite, zihinsel yükler, hamilelik, ağır yük kaldırma gibi omurgaya zarar veren birçok faktör, omurlar arasındaki diskleri zamanla aşındırıyor. Bu aşınmaya bağlı olarak omurgalar içinde basıncı artıran en ufak ani bir hareketle, hapşırma, sert öksürmeyle bile bel ve boyun fıtığı olma riski artıyor. Hapşırırken ya da öksürürken dizlerinizi hafif bükmeye, elinizi bir yere dayamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Hapşırırken-nelere-dikkat-etmeliyiz

Omurgalar içinde basıncı artıran hapşırma ve sert öksürme bel ve boyun fıtığı olma riskinin artırıyor. Hapşırırken eli bir yere dayamak ve dizleri hafifçe bükmek gerekiyor.

Yanlış pozisyonda oturma ve beli korumadan eğilme gibi günlük hayatta yapılan birçok hatalı hareketin bel ve boyun disklerine zarar verebileceğini kaydeden Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, omurga çevresi kaslarının zayıflamasıyla birlikte bel ve boyun ağrılarında artış görülmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Oluşan bu ağrıların kronikleşerek hayat kalitesini düşüreceğini söyleyen Şahabettinoğlu, zamanında konulan erken teşhis ve doğru tedaviyle yaşam standartlarının korunabileceğini ifade etti.

Fıtığa elle tedavi
Sık sık tekrarlıyorsa boyunda ve belde oluşan ağrıların hafife alınmaması gerektiğine işaret eden Şahabettinoğlu, boyundan kola ve ele vuran ağrı varsa boyun fıtığı, belden bacağa vuran ağrı varsa bel fıtığı olma riskinin olabileceğini kaydetti. Şahabettinoğlu, iyi bir muayene sonrası konulan teşhise göre uygulanacak doğru tedavinin ileride oluşabilecek riskleri ortadan kaldırabileceğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.Bursa’daki merkezinde uzun yıllardır uyguladığı manipülasyon (elle tedavi) yöntemi ile birçok hastaya şifa veren Şahabettinoğlu, bu tedavi yönteminin Türkiye’de çok az sayıda uzman doktor tarafından bilinip uygulandığını belirtti. Manipülasyon tedavisinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans sürdüğünü ifade eden Şahabettinoğlu, tedavilerin ise 3-5 gün aralıklarla uygulandığını belirtti.

Etiketler: Hapşırırken nelere dikkat etmeliyiz, Hapşırırken yapmamız gereken hareket nedir, sağlık, genel sağlık
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar