Basura İyi Gelen İnanılmaz Çare

Paylaş
 

Hemoroid (Basur), toplumda çok sık görülmesine rağmen, gizli saklı yaşanan bir hastalıktır. Hareketsiz yaşam, mesleki nedenler ve kalıtsal yatkınlık hemoroide neden olan en önemli etkenlerdir. Hemoroid tedavisi için çeşitli ilaçlar ve tedavi yöntemleri mevcut. Ama bunlara alternatif olarak bazı bitkisel formüller de var. İnsan hayatını kabusa çeviren bu rahatsızlık için, Dr. Ender Saraç’ın tavsiyelerine kulak vermek ister misiniz?

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Ender Saraç, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bazı bitkisel tedavilerle sizlere yardımcı oluyor.

Dr. Ender Saraç’ın Hemoroid(Basur) için Önerileri :

Hemoroid (Basur) için Bitkisel Formüller : Gotu kola bitkisi, aloe vera, rutin biyoflavonoidi ve bazı ayurveda tabletleri genel varis eğilimini azaltarak yararlı olabilir.
Hemoroid (Basur) için Bitki Çayları : Kuşburnu ve kök zerdeçaldan karışım çay yapıp içmek ayrıca günde en az 2 litre ılık sıvı içmek bu konuda çok faydalıdır.

Hemoroide (Basur) İyi Gelen Baharatlar : Kara halle, yoğun burucu özelliğinden dolayı özellikle hemoroitte çok faydalıdır. Kara halleyi tüketebilmek için, çekirdekleri, teflon tavada çok az miktarda sıvıyağla sürekli karıştırıp yavaşça kavurmak gerekir. Son derece buruk bir tadı olan kara halle ağza alındığı andan itibaren büzüştürmeye başlar. Yemeklerden sonra günde 2-3 kez, 1 adet kavrulmuş kara halle çekirdeğini çiğneyip yutmak hemoroite karşı tedavide ve korunmada oldukça yararlıdır.

Baharatlardan toz zerdeçal da, hem hemoroit kanamalarını azaltır hem de hemoroitin oluşmasını veya ilerlemesini önler. Tüm acı baharatlar, hemoroitin oluşumunu ve kanama riskini artırır. Bu nedenle her türlü acı baharattan kaçınmak gerekir. Genelde hemoroite olumlu etkileri olabilecek baharatlar arasında nane, safran, dereotu; biberiye, kişniş, tarçın, kakule, gülsuyu sayılabilir.

Hemoroid (Basur) sorunu yaşayanalar ayrıca şunlara dikkat etmelidir:

Fazla miktarda kırmızı et, katı ve kuru yiyecekler, acılı, baharatlı besinler ile aşırı asitli içeceklerden kaçınmak gerekir. Beslenmede özellikle sulu, ılık, lifli, çeperli gıdalar, meyve kompostoları, yulaf ezmesi, müsli, sulu ayran, kuşburnu marmelâdı, sebze çorbası, zeytinyağlı sebze yemekleri gibi besinlerin tüketilmesi çok yararlıdır.

Hemoroid için Yararlı Dıştan Uygulama :

Normal kuşburnu meyvesi kaynatılır ve lapa yapılır. Ilıyınca, bir avuç dolusu kadar alınır, kalça hafifçe iki yana doğru açılarak makat bölgesine konur ve bir tülbent ya da petle kapatılıp, 15-20 dakika kadar hafifçe üzerine oturulur. Daha sonra tülbent ya da pet kaldırılır ve normal ılık suyla durulanılır. Ayrıca ılık suyun içerisine papatya, biberiye, ısırgan ve kuşburnundan birer parça kaynatılıp 20 dakika kadar ılık suya oturma banyosunun yapılması da hemoroid için çok faydalıdır.

Zeytinyağı, kantaron yağı ve ıspanak:

Bir çorba kaşığı zeytinyağı alınarak üç adet ıspanak yaprağı ile karıştırılır ve elde edilen karışım bir pamuğa sürülerek makat etrafına sürüldüğünde belirgin fayda sağlandığı bildirilmektedir. Aynı şekilde, pamuk zeytinyağı veya kantaron yağına batırılarak makat etrafına sürüldüğünde de yararlı olmaktadır.

Basur İçin Diğer Çözümler

Liften zengin diyet:

Mısır, mısır gevreği, esmer pirinç, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, fındık, ceviz, lahana, karnabahar, havuç, patates, ıspanak, kuşkonmaz, kabak, şalgam, brüksel lahanası, bakla, fasulye, nohut, soya, mercimek, bezelye, elma, kayısı, muz, yabanmersini, kavun, karpuz, kiraz, vişne, üzüm, şeftali, armut, ananas, erik, çilek, ahududu, kereviz, salatalık, kıvırcık salata, mantar, soğan, yeşil biber, domates, tahıllı ekmek, yulaflı ekmek, çavdarlı ekmek, kepekli ekmek, buğdaylı ekmek, keten tohumu ve şeker pekmezi tüketilmesi önerilir.

Lif takviyeleri:

Karnıyarık otu tohumundan (Psyllium) her gün iki çay kaşığı destek olarak alınması önerilmektedir. Alonso-Coello ve ark. bir grup hastaya lif vermiş ve diğer gruba ise vermemişler ve lif alan grupta makattan kanama oranının % 50 azaldığını, ancak makat ağrısı ve makat sarkmasında bir değişiklik olmadığını belirlemişlerdir.
Probiyotikler: normalde sindirim sisteminde yer alan, sindirim için yararlı mikroorganizmaların verilmesidir.

Yanlış Dışkılıyoruz! Doğru Dışkılama Pozisyonu…

Doğal yöntemler

Patlıcan sapı:

Patlıcan saplarını su içinde kaynatılarak elde edilen doğal suyun soğutulmasını takiben içilmesi veya direkt olarak hemoroid memesi üzerine belirli bir süre temas ettirilmesinin yarar sağlar.

İncir yaprağı suyu:

İncir meyvesi, düşük oranda protein, yağ ve karbonhidrat içerir, % 50-75’i şekerden oluşur ve süt ile birlikte alınabilir. Kabızlık ile mücadelede çok yararlıdır ve küçük çekirdekleri bağırsak hareketlerini (peristaltizm) arttırarak, adeta bir dışkı yumuşatıcı (laksatif) gibi hareket ederler. Bir iki adet kuru incir alınarak sıcak su içinde bir gece bekletildikten sonra, bu su ile oturma banyosu yapıldığında, basur (hemoroid) tedavisinde hayli yararlı olduğu gözlemlenmektedir.

Zencefil – nane şekeri – bal karışımı:

Yarım çay kaşığı zencefil, bir çay kaşığı nane şekeri (mentol) ve bir çorba kaşığı bal karıştırılarak her gün içildiğinde ciddi düzelme sağladığı belirtilmektedir.

Sülük uygulaması:

Özellikle Uzak Doğu tıbbında sülüklerin basur memelerini emmesini sağlayarak geleneksel hemoroid tedavisi uygulanmaktadır. Ancak, işlem hastaların % 90’ı tarafından ağrılı olarak değerlendirilmektedir. İşlem sonrasında makat bölgesi su ile temizlenmekte ve sonrasında bal sürülmektedir.

Oturma banyosu:

10-15 Dakika süre ile günde 4-5 kez ılık su (24-27oC ısıda olacak ve dirseği yakmayacak) içine oturma ağrıların azalmasında ciddi oranda yarar sağlar.

Kremler:

Sıklıkla nitrogliserin, kortizon, çinko oksit içerikli kremler ile makata masaj yapılması yarar.

loading...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar